American Red Ale – Bryg 6

A’la Irish Red Ale men med Amerikansk gær og humle. Lav alcohol, måske lidt lavt.

Original Gravity 1.033 Final Gravity: 1.007 ABV: 3.4% IBU: 29.5  SRM:10.3

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
6.5 gal 60 min 29.53 10.29 1.034 1.007 3.52
Actuals 1.034 1.007

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Irish Red Ale 15 A 1.036 - 1.046 1.01 - 1.014 18 - 28 9 - 14 0 - 0 3.8 - 5 %

Fermentables

Name Amount %
Pale 2-Row 5 lbs 66.67
CaraRed 1 lbs 13.33
Dry Malt Extract - Light 1 lbs 13.33
Roasted Barley 4 oz 3.33
CaraFoam 4 oz 3.33

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Centennial 1 oz 60 min Boil Pellet 7.4
Cascade 0.5 oz 30 min Aroma Pellet 6.3
Cascade 0.5 oz 10 min Aroma Pellet 6.3

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 54°F - 77°F

Mash

Step Temperature Time
155°F 60 min
175°F 10 min
175°F 10 min

Jeg har endnu ikke en malt-mølle, så 6 lb grain i blender, sikkert ikke det bedste udbytte

25. September OG 1.030, Brix 8,  1 oz centenial tilsættes og opvarmes til 90 C for pasteurisering, afkøles og hældes på gæringsspand, gær Safale US-05 3 generation 1/2 af bundfald fra bryg 4

2. Oktober FG 1.006 (nyt hydrometer) Brix 5.5

Koges i en time 1/2 oz Cascade tilsættes efter hhv 30 og 10 min.

Hældes tilbage på gærings spand, spædes op med postevand.

OG. 1.014 Brix 5.5

efter en 5 dage, 7. oktober

FG 1.014 brix 4.5, masser af bobler/co2 i prøve

hældes på fad

17. Oktober ikke den store nydelse, smager lidt grt, og er lidt uklar

This entry was posted in Beer. Bookmark the permalink.