Mit første bryg efter sommerferien skal være en Irsk Rød Ale. Nærmere bestemt hvad vi i Tønder kender som Kilkenny, dog ikke med kvælstof til bobler, men det er jo også bare en moderne gimmick.
Kilkenny er det internationale marketing navn for Smithwick’s Ale (udtales smittiks) fra bryggeriet af samme navn i byen KilKenney:
Inspiration fra:
BYO 2001 – Smithwicks Ale Clone
brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/402398/smithwick-s-irish-red-ale-clone
brewtoad.com/recipes/smithwicks-irish-ale-clone
beersmithrecipes.com/viewrecipe/2283/walts-smithwicks-clone
tilpasset hvad jeg nu lige har på lager
Jeg laver to bryg, en normal og en hvor jeg damper alcohol af, ingredienserne er helt de samme, men ikke faktorernes orden.
5 gallons, all-grain+DME; OG = 1.041 FG = 1.011 IBUs = 25 Alc = 4.0% Non-Alc = 0.4 %
Opskrift:
- 3 lbs Briess Pale Ale DME
- 2 lbs. pale malt grain
- 1 lb Caramel Medium 30-40L – Avangard Malz Premium
- 0.5 lb flaked barley
- 0.25 lb Carafoam
- 0.25 lb. Roasted Barley 300L
- 1 oz Fuggles hops, 60 min, alpha 5.2%
- 0.5 oz East Kent Golding hops, 10 min, alpha 6.7%, beta 3.8%
- 1 tsp. Irish moss, 10 min
- Safale S-04
opskriften kan findes på
brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/532537/irish-red-ale
Hvordan:
Dobbelt portion af grains (8.5 lbs) mashes i 3 gallon ved 155° F i 60 min. Sparges med 2 gal 175° F 2 gange. resultat er 7 gallon wort, som deles til de to forskellige bryg.
Halvdelen af worten (3.5 gallon) bringes i kog, 3 lbs DME tilsættes, 2.5 gallon koldt vand tilsættes, afkøles og hældes på gæringsspand, halvdelen af gærstarter tilsættes. Denne halvdel er basis for low-alcohol-beer.
Den anden halvdel tilsættes 3 lbs DMW og 2.5 gallon vand koges i en time og tilføjes humle.
Afkøles og hældes på gæringsspand, og tiløjes halvdelen af gærstarter
Gærstarter var 1 lb DME, 1 gallon vand, 1 brev Safale us-04 i 2 dage, 2. dag med stirplate.
Målinger:
OG: 1.040 skulle svarer til 10 brix
Brix: 11.2 skulle svarer til 1.045
forventet O.G. 1.041
Hvorfor de ikke svarer til hinanden ved jeg ikke
— 6 dage senere
FG 1.013, brix 6.5 for begge, en smule højere end forventet, så de er måske ikke gæret færdig, det må så ske på fad (rød).
Halvdelen med humle hældes på fad, carboy med bundfald og øl bruges som basis for phase 2 af den alkoholfrie.
Den uden humle koges i en time mens humle tilsættes. 1 lb LME tilsættes tilsidst, afkøles og hældes på carboy fra før.
OG 1.025 for phase 2 brix 7
—
Efter en uge hældes også non-alkohol på fad, og gærer færdig og modner der
Og hvordan smagte den så ?
En af mine bedste bryg, non-alkohol versionen forsvandt som dug for solen, Der er stadig en god portion af den normale tilbage.
You must be logged in to post a comment.