Red Ale – Bryg 8

En af mine bedste bryg var min version af Irish Red Ale, som jeg bryggede i en 4% og en 0.4% version, non-alkohol version forsvandt hurtigt, derfor bryggede jeg en American Red Ale, som bestemt ikke er på højde med den. Den er uklar, græsset, FG blev 1.014,selv efter en uges gæring.

Derfor vil jeg prøve et dobbelt bryg, begge alkohol frie, en med Europæisk humle og gær og en med Amerikansk humle og gær.

Beerxml created by https://www.brewersfriend.com in a WEB-browser

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
5.5 gal 60 min 25.28 13.44 1.042 1.011 4.08
Actuals 1.042 1.011

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Irish Red Ale 15 A 1.036 - 1.046 1.01 - 1.014 18 - 28 9 - 14 0 - 0 3.8 - 5 %

Fermentables

Name Amount %
Dry Malt Extract - Light 3 lbs 42.86
Pale Ale 2 lbs 28.57
Caramel / Crystal 40L 1 lbs 14.29
Flaked Barley 8 oz 7.14
Roasted Barley 4 oz 3.57
CaraFoam 4 oz 3.57

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Fuggles 1 oz 60 min Boil Pellet 5.2
East Kent Goldings 0.5 oz 10 min Aroma Pellet 6.7

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 54°F - 77°F

Mash

Step Temperature Time
155°F 60 min
175°F 10 min
175°F 10 min

18. Oktober

US-05 Spand OG 1.036 Brix 7.5

S-04 carboy OG 1.034 Brix 7.5

efter at have smagt lidt mere på den stout hvorfra gæren til disse bryg er høstet kom jeg til den konklussion at versionen med S-04 var blevet sur. så for at redde hvad reddes kan,  kogte jeg den om samme aften, tilføjede 1 lb DME, 1 oz Simcoe hops 60min, 0.5 oz cascade 30min. 0.5 oz cascade 10 min, OG 1.036 Brix 9.5 tilsat Windsor tørgær så denne skal ikke ende som alkoholfri øl

Hvordan 2 gange 1.036 kan give to så forskellige Brix forstår jeg ikke

1.030 -> brix 7.5

1.036 -> brix 9

1.038 -> brix 9.5

23 Oktober – 5 dage senere

FG 1.006 Brix 4.2

koges i en time og tilsættes  1 lb Pale Ale DME  og humle

1 oz Chinook 13.2 60 min

0.5 oz Cascade 6.3 30 min

0.5 oz Cascade 6.3 10 min

30 Oktober efter hhv 12 og 7 dage gæring fyldes på fad.

Windsor FG 1.014, Brix 6

Chico FG 1.020, Brix 5

This entry was posted in Beer. Bookmark the permalink.