En af mine bedste bryg var min version af Irish Red Ale, som jeg bryggede i en 4% og en 0.4% version, non-alkohol version forsvandt hurtigt, derfor bryggede jeg en American Red Ale, som bestemt ikke er på højde med den. Den er uklar, græsset, FG blev 1.014,selv efter en uges gæring.
Derfor vil jeg prøve et dobbelt bryg, begge alkohol frie, en med Europæisk humle og gær og en med Amerikansk humle og gær.
Beerxml created by https://www.brewersfriend.com in a WEB-browser
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
5.5 gal | 60 min | 25.28 | 13.44 | 1.042 | 1.011 | 4.08 |
Actuals | 1.042 | 1.011 |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Irish Red Ale | 15 A | 1.036 - 1.046 | 1.01 - 1.014 | 18 - 28 | 9 - 14 | 0 - 0 | 3.8 - 5 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 3 lbs | 42.86 |
Pale Ale | 2 lbs | 28.57 |
Caramel / Crystal 40L | 1 lbs | 14.29 |
Flaked Barley | 8 oz | 7.14 |
Roasted Barley | 4 oz | 3.57 |
CaraFoam | 4 oz | 3.57 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Fuggles | 1 oz | 60 min | Boil | Pellet | 5.2 |
East Kent Goldings | 0.5 oz | 10 min | Aroma | Pellet | 6.7 |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) | Fermentis / Safale | 75% | 54°F - 77°F |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
155°F | 60 min | |
175°F | 10 min | |
175°F | 10 min |
Download
Download this recipe's BeerXML file |
18. Oktober
US-05 Spand OG 1.036 Brix 7.5
S-04 carboy OG 1.034 Brix 7.5
efter at have smagt lidt mere på den stout hvorfra gæren til disse bryg er høstet kom jeg til den konklussion at versionen med S-04 var blevet sur. så for at redde hvad reddes kan, kogte jeg den om samme aften, tilføjede 1 lb DME, 1 oz Simcoe hops 60min, 0.5 oz cascade 30min. 0.5 oz cascade 10 min, OG 1.036 Brix 9.5 tilsat Windsor tørgær så denne skal ikke ende som alkoholfri øl
Hvordan 2 gange 1.036 kan give to så forskellige Brix forstår jeg ikke
1.030 -> brix 7.5
1.036 -> brix 9
1.038 -> brix 9.5
23 Oktober – 5 dage senere
FG 1.006 Brix 4.2
koges i en time og tilsættes 1 lb Pale Ale DME og humle
1 oz Chinook 13.2 60 min
0.5 oz Cascade 6.3 30 min
0.5 oz Cascade 6.3 10 min
30 Oktober efter hhv 12 og 7 dage gæring fyldes på fad.
Windsor FG 1.014, Brix 6
Chico FG 1.020, Brix 5