Igen et dobbelt bryg, en på Engelsk gær og Humle (mild) en pa Amerikansk gær og humle
- 5 lbs Pilsen Malt
- 2 lbs Red Malt
- 1.5 lbs Pale DME
- 6.5 gallon
Mashed ved 155 F, 3 x sparges ved 175 F
Brygget på en fjerdedel af bundfaldet fra den mørke øl fra forrige bryg (den letteste del)
OG 1.056 Brix 13
Anden Bryggedag 31 May
Begge velsmagende uden humle
Chico version
- Gravity 1.010 Brix 5.5
- Steepes med 2.5 lbs Caramel Malt 40L, 1x Sparged med 1 gallon vand som tilsættes
- Koges i en time
- 1 oz Cascade 6.3% @ 60min
- 1 oz Calypso 13.3% @ 20min
- 1 oz Calypso 13.3% @ 0min
- OG 1.020 Brix 6
- Efter 5 dage FG 1.010 Brix 6
S-04 version
- Gravity 1.006 Brix 6
- Steepes med 2.5 lbs Caramel Malt 40L, Sparged med 1 gallon vand som tilsættes
- Koges i en time
- 1 oz Fuggle 5% @ 60min
- 1 oz Kent Golding 6.3% @ 10min
- OG 1.022 Brix 6.5
- Efter 5 dage FG 1.010 Brix 6
Hældes tilbage på deres gringsspand
Tredie Bryggedag 5.Juni
FG 1.010 Brix 6
Hældt på fad, S-04 meget velsmagene fra første færd
Chico smager meget mere af humle.
Hvordan smager de så ?
Disse to øl er de bedste jeg har brygget indtil videre.
Den Engelske var drikbar med det samme, minder meget om Old Speckled Hen som er en ganske fortrindelig Engelsk øl, Her er et par opskrifter:
- brewersfriend med Challenger som bitter humle
- britishbrewer med Challenger som bitter humle
- homebrewtalk med Northern Brewer som bitter humle
- Min har Fuggle som bittering humle
Efter en uge var også Chico version drikbar, og de minder faktisk meget om hinanden, selvom de har er gæret på forskellig gær og har forskellig humle.
De når desværre ikke at blive særlig gamle