2. Bryg 2018

Igen et dobbelt basis bryg

  • 5.5 lbs Munich Malt grain L8
  • 1.5 lbs Red X Malt L12
  • 4.5 gallon
  • Batch Mashed ved 160 F i en time (3 skyl)
  • OG 1.046
  • Brix 5.5

Gaeres direkte på bundfaldet fra de to fra 1.bryg (Safale S-04, Safale US-05 i uge, hvorefter alkohol koges af og Caramel Malt steppes ind og humlen koges bitter.

2. brygge dag 14 May 2018

Efter at have gæret en uge var de begge på 1.008 Brix 6, begge meget velsmagenden, med fordel til den Engelske, der var ikke tilsat humle bortset fra det der kom med bundfaldet fra sidste bryg.

  • 1 lbs Caramel Malt 40L
  • 1 lbs Caramal Malt 150L
  • 8 oz pale chocolate Malt 250L

Ovenstående steepes direkte i rå-øllet i 15 min mens temp stiger til 180F, Skylles med 1 Gallon 180F varmt vand som også tllsættes det kogende øl, lidt af gangen så det kan blive i kog.

Engelsk  gær

3 oz lav alpha humle

  • @ 60 min 1 oz Styrian Celeia 2.6%
  • @ 15 min 1 oz Styrian Celeia 2.6%
  • @ 0 min 1 oz Styrian Celeia 2.6%

O.G. 1.030 Brix 6 smagte godt selv med humle tilsat

Chico gær

3 oz høj alpha humle

  • @ 60 min 1 oz Columbus 13.3
  • @ 15 min 1 oz Columbus 13.3
  • @ 0 min 1 oz Columbus 13.3

O.G 1.026 Brix 6. smagte meget bittert, lige som normalt

Altså smag fra 9.5 lbs Malt men kun alkohol fra 2.5 lbs.

3. bryggedag 21 Maj 2018

Hældt på fad Final gravity 1.016 Brix 5

Engelsk gar smagte fint måske lidt for brændt

Chico gær meget bitter og brændt

Så til starten af sæsonen vil jeg have 2 (4 inklusiv de to forrige) meget forskellige øl

This entry was posted in Beer. Bookmark the permalink.