Første bryg efter ferien, halvt elektrisk bryg, hydrometeret var gaaet i stykker, og jeg glemte at måle Brix, noterne er blevet væk så det er så upræcists som det kan være
- 5 lb Pilsner malt
- 5 lb dark Munich malt
- 6 gallon gæret med Safale US-05 der var for for gammel.
- forventet gravity 1.050 kvalificeret gæt, jeg burde regne de ud i en beer-calculator
Det har været alt for varmt så gæring har bestemt ikke været optimal
2. Bryggedag 8 dage senere
Brix 5.5 Gravity 1.012
- 3 lb red malt steepes direkte i øllet i 30 min ved 155 F
- malten sparges med 1 Gallon 175 F i 15 min som tilsættes
- Alkohol koges af i en time
- 1 oz Fuggle 5% @ 15min
- 1 oz Kent Golding 6.3% @ 0min
- Køles relativt langsomt ned med køle-spiral 30 min til 120 F
- sendes gennem modstømsvarmeveksler tilbage i carboy
- Bundfald samlet op filtreret i musselin kogt kølet og tilsat
- OG 1.032 v 80F -> 1.034
- Brix 8
- Meget uklar