5. bryg 2018

Første bryg efter ferien, halvt elektrisk bryg, hydrometeret var gaaet i stykker, og jeg glemte at måle Brix, noterne er blevet væk så det er så upræcists som det kan være

  • 5 lb Pilsner malt
  • 5 lb dark Munich malt
  • 6 gallon gæret med Safale US-05 der var for for gammel.
  • forventet gravity 1.050 kvalificeret gæt, jeg burde regne de ud i en beer-calculator

Det har været alt for varmt så gæring har bestemt ikke været optimal

2. Bryggedag 8 dage senere

Brix 5.5 Gravity 1.012

  • 3 lb red malt steepes direkte i øllet i 30 min ved 155 F
  • malten sparges med 1 Gallon 175 F i 15 min som tilsættes
  • Alkohol koges af i en time
  • 1 oz Fuggle 5% @ 15min
  • 1 oz Kent Golding 6.3% @ 0min
  • Køles relativt langsomt ned med køle-spiral 30 min til 120 F
  • sendes gennem modstømsvarmeveksler tilbage i carboy
  • Bundfald samlet op filtreret i musselin kogt kølet og tilsat
  • OG 1.032 v 80F -> 1.034
  • Brix 8
  • Meget uklar

 

 

This entry was posted in Beer. Bookmark the permalink.