Brew 3.5 the kitchen sink

Jeg smider ikke gerne noget ud så jeg tænkte jeg ville prøve at bruge resterne af det mislykkede første bryg samt nogle rester jeg havde efter AAA, til at lave en low gravity, low alcohol ale, mens jeg alligevel var igang med at koge min Oatmeal Stout.

2017-06-12

  • 1.5 lb munich malt (grain) $1.80
  • 1 lb crystal 40L (grain) $1.60
  • 1 lb havregryn ristet i ovnen ved 350 F i 45 min, indtil gyldent
  • 12 l rest fra det mislykkede bryg 1, smagte bittert grønt
  • koges en time
  • 1 oz Fuggles alpha 5.2 humle 60 min $2
  • rest på 3 liter lavet på  bundfaldet fra AAA, som jeg havde puttet på flaske, smagte faktisk godt.
  • Det friske bundfald fra Oatmeal stout – for at få gæren
  • Gravity 1.020
  • Brix 6
  • Den dårlige smag fra første bryg er der stadig så det var måske ikke en god ide. udgiften var minimal $5.40
  • gæres en uges og hældes direkte på fad.

Dag 7 2017-6-19

  • Det smager umiddelbart meget bedre nu
  • Brix 6
  • Gravity 1.022 – for høj, der var masser af skum på aflæsningen, jeg aflæste den under overfladen (dvs set gennem øllet), normalt aflæser jeg den over overfladen.
  • hældes på fad

Hvorfor gravity er højere forstår jeg ikke, jeg så masser af bobler den første dag, sikkert fejlaflæsning.

Lidt spændt på hvordan det smager når det er karboneret og koldt.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Beer. Bookmark the permalink.